Oslaďte si den rychle a jednoduše
4. 2. 2022
Všechny nás jednou za čas honí mlsná. Většinou si dáme nějakou čokoládu nebo oplatek, který nás příliš nezasytí, ale na chvíli ukojí chuť na sladké. Proč ale nezkusit něco rychle uvařit, upéct nebo usmažit? Chuť na sladké tak zaženete nejen vy, ale třeba také manžel nebo děti. Máme pro vás totiž pár receptů, které zvládne úplně každý.
Lívance zná určitě každý hospodyňka a děti i dospělí je milují. Dají se jíst s džemem, zmrzlinou nebo třeba horkým ovocem. Stačí nám k tomu lžíce cukru, 2 lžičky oleje, 1 vejce, půl hrnku mléka, 1 hrnek hladké mouky a prášek do pečiva. Kouzlo nadýchanosti lívanců spočívá v tom, že bílek ušleháme v tuhý sníh a ten pak vmícháme do těsta smíchaného z ostatních ingrediencí. Smažit je můžete na pánví hned a je jen na vás, jak je budete podávat. Je to opravdu rychlovka a jsou dobré i studené.
Ještě jednodušší než lívance jsou palačinky. K těm vám postačí polohrubá mouka, vejce a mléko. Smícháte vše tak, abyste měli tekuté těsto a můžete smažit. Palačinky jsou výborné, pokud je natřete meruňkovou marmeládou, nebo si je můžete dát se zmrzlinou a šlehačkou. Pokud vám má přijít návštěva nebo děti mají na návštěvě kamarády, tak můžete zkusit udělat palačinkový dort. Příprava je jednoduchá a ve vaší fantazii se meze nekladou. Buď můžete potřené palačinky naskládat na sebe a ozdobit je šlehačkou, nebo je můžete poskládat do trojúhelníků, naskládat dokola a ozdobit čerstvým ovocem. Výhodou palačinek je, že se dají jíst jak příborem tak rukama.
Pokud máte rádi něco jiného, můžete zkusit například výborné tvarohové koblížky. Na těsto smícháte 2 vejce, lžíci rumu, celý tvaroh, čtvrt kila polohrubé mouky a kypřící prášek do pečiva. Na obalení vám postačí cukr moučka a na smažení olej. Pokud se vám bude těsto zdát moc husté, přidejte mléko. Z těsta potom vykrájejte bochánky, které dejte smažit na rozpálený olej. Ještě teplé koblížky obalte v cukru a můžete si pochutnat. Příprava vám nezabere víc než 20 minut.
Tak přejeme dobrou chuť!